sâmbătă, 8 septembrie 2012

'FORŢELE RĂULUI ABSOLUT' - Invocarea de Kelley Armstrong



Chloe Saunders avea o viaţă relativ normală.
Dar acum se pomeneşte într-o situaţie cu totul ciudată pentru că:
Brusc, incepe să vadă oameni morţi. Este închisă într-un sanatoriu pentru adolescenţi cu tulburări mintale.
Sanatoriul nu este ceea ce pare...

"Veţi aştepta cu disperare urmarea. " - MELISSA MARR, autoarea bestsellerului New York Times WICKED LOVELY


Titlu: Invocarea
Autoare: Kelley Armstrong
Date despre autoare: Kelley Armstrong este autoarea seriei de succes Women of the Otherworld, devenit bestseller New York Times. Kelley istoriseşte poveşti încă dinainte de a învăţa să scrie. Primele ei încercări aşternute pe hârtie s-au dovedit însă dezastruoase. Dacă i se cerea să scrie o poveste despre fetiţe şi păpuşi, în istorisirea ei apăreau în mod invariabil fete transformate în stafii şi păpuşi malefice, spre groaza şi disperarea profesorilor ei. Dar toate eforturile de a o convinge să creeze poveşti "normale" au eşuat. Astăzi, ea continuă să urzească poveşti despre stafii şi demoni şi vârcolaci, din locul sprecial în care scrie, aflat în pivniţa casei.
Invocarea este primul roman pentru adolescenţi scris de Kelley şi totodată primul volum din seria Forţele Răului Absolut.  Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre această serie, vizitaţi site-ul www.chloesaunders.com

Părerea mea: Cartea te lasă cu sufletul la gură din primele capitole. Ce-i drept, când Chloe ajunge într-un sanatoriu pentru copii "nebuni" nu-i mai arde de glume.. mai ales când totul nu este ceea ce pare a fi. Dar cu puţin ajutor arogant din partea lui Derek, se descurcă cu.. "schizofrenia", diagnosticul primit. Dar.. să fi ajuns Chloe acolo din coincidenţă? Nici pomeneală.. dar eu vă las căci prea multe detalii strică, mai ales când este vorba de o carte superbă. -kisses-
Personaj preferat: Derek.

Număr pagini:  336
Editura: Leda
Preţ: -cartonată: 40; -necartonată (în ediţie de chioşc): 11
Notă: 10+/10

Citate:
" E adevărat că lucrurile astea nu stau chiar aşa de rău la Liceul A.R. Gurnez, dar când pui laolalta nişte copii, indiferent cât de asemănători par, se trasează imediat graniţe. Se formează găşti. Şi-n loc de măscărici, excentrici şi nesimnificativi, ai artişti, muzicieni şi actori."

" Continuă să filmezi. Nu lăsa mintea să devieze..."

" Mai multe site-uri. Mai multe picturi şi gravuri vechi. Picturi groteşti cu nişte oameni groteşti. Invocare de morţi. Invocare de spirite. Invocare de demoni."

" Un iz de mucegai s-a revărsat înăuntru.
Miros de mort în putrefacţie.
Cum să nu. De parcă ştiam eu cum miroseau morţii. Singurul cadavru pe care-l văzusem vreodată fusese al mamei mele. Ea nu mirosise a moartă. Ea mirosise ca mami. Mi-am alungat amintirea."

" Mormăi, exasperat că eram atât de grea de cap încât nu sesizasem importanţa crucială de a ascunde un borcan de conserve gol în camera mea."


M.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu